Personvern-erklæring

Du skal kunne stole på Dreams, og føle deg trygg når du benytter tjenestene våre. Derfor er det viktig for oss å være ærlige og tydelige på hva vi gjør med informasjonen du deler med oss.

Som kunde har du rett til å holde egne data beskyttet, og bestemme over hvordan personopplysningene dine brukes.

I denne personvernerklæringen kan du lese mer om:

  • Hva slags data vi samler inn om deg
  • Hvorfor vi gjør det
  • Hvem som får tilgang til dataene
  • Hvordan vi beskytter opplysningene dine

Personvernerklæringen er et viktig dokument, både for deg og for oss. Vi bruker dokumentet som vårt interne regelverk, og følger disse retningslinjene hver dag i alt vi gjør, slik at det som står her gjenspeiles i hvordan systemene og tjenestene våre fungerer.

Tjenestene våre videreutvikles hele tiden, og det gjør også teknologien vi benytter oss av. Det skjer i tillegg stadige forandringer i omgivelsene rundt oss, som krever at vi må tilpasse oss og tjenestene våre. Vi ser derfor stadig over personvernerklæringen for å sikre at den oppfyller våre høye krav til personvern og sikkerhet.

Du finner alltid den nyeste versjonen av personvernerklæringen på våre hjemmesider getdreams.com og i appen.

Om vi gjør en endring i personvernerklæringen som du ikke godtar, kan du når som helst avslutte brukerkontoen din hos Dreams direkte i appen.

Beskyttelse av opplysningene dine

Du skal alltid kunne føle deg helt trygg når du bruker Dreams.

Våre sikkerhetsløsninger oppfyller samme høye krav som banker har til egne systemer. For ytterligere å sikre oss mot utenforstående som prøver å trenge seg inn i systemene, bruker vi sterke krypteringer både når vi sender og lagrer data.

For å sørge for at uvedkommende ikke får tilgang til informasjonen din, investerer vi mye tid og penger i å holde systemene våre sikret mot inntrengere, og kombinerer flere typer beskyttelse for å forsvare oss mot innbruddsforsøk.

Innsamling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en levende person. Eksempler på dette er navnet ditt, fødselsnummer, kortnummer, e-postadresse, postadresse eller informasjon om en drøm.

Dreams samler inn følgende personopplysninger om deg for å kunne tilby tjenestene våre:
* Navnet, fødselsnummeret og telefonnummeret ditt, for å kunne identifisere deg og åpne en brukerkonto
* E-postadressen din, for å kunne komme i kontakt med deg
* Kortinformasjonen din, for at du skal kunne knytte bankkortet ditt til Dreams.
* Opplysninger om din Storebrand Dreams-konto

Vi bruker også innsamlede data til å tilpasse og videreutvikle Dreams. Det kan bli brukt som grunnlag for markedsundersøkelser, forskning, statistikk og bedriftsutvikling. I så fall benytter vi dataene anonymt, slik at det ikke er mulig å koble de til deg - les mer om dette nedenfor.

All innsamling, behandling og lagring av dine personopplysningene dine gjøres i samsvar med personopplysningsloven.

Noen ganger er det nødvendig at våre samarbeidspartnere (databehandlere) får tilgang til dine personopplysninger, slik at de skal kunne levere tjenester i appen som fungerer optimalt. Vi tar alltid ansvar for at opplysningene dine behandles på samme måte som om vi hadde gjort det selv.

Behandlingsgrunnlag

Du må aktivt og frivillig gi samtykke til at Dreams behandler personopplysninger om deg. Dette gjør du når du laster ned appen fra app-butikken.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger. Hos Dreams er behandlingsansvarlig Dreams’ operasjonelle direktør (COO).

Deling av innsamlede data

For å sikre at informasjonen hos Storebrand stemmer overens med informasjonen inne i appen, og for å kunne gi best mulig service, trenger Dreams å ha tilgang til informasjon om hendelser og saldo på din Dreams Sparekonto. Ved å godkjenne brukervilkårene til Dreams, samtykker du til at Dreams får innsyn til informasjonen på din Dreams Sparekonto. All informasjon som berører deg og din konto beskyttes av strenge sikkerhetsrutiner.

For at vi skal kunne administrere bruken din av appen, håndtere funksjoner i appen som er koblet til brukerkontoen din og din Dreams Sparekonto i Storebrand, og for å kunne oppfylle ev. lovpålagte krav, trenger Dreams Nordic AB og Storebrand å kunne lagre og behandle personopplysningene dine. Personopplysningene dine kan også bli brukt til å formidle relevante tilbud til deg, f.eks. per epost, SMS eller via appen.

Når vi skal bruke data for å studere hvordan Dreams brukes, hva brukerne våre sparer til og hvor effektive ulike sparemetoder er, benytter vi kun anonymiserte data. Dette lar oss forbedre appen, utvikle nye produkter og drive forskning. Noen ganger deler vi anonymisert data med bedrifter og organisasjoner som vi samarbeider med.

Vi gir aldri ut personopplysningene dine uten at du har samtykket til det.

Tilgang til funksjoner på din enhet

Vi spør deg alltid hvilke innstillinger du ønsker når du laster ned appen.

For å gi deg en best mulig brukeropplevelse spør vi om tilgang til:

Kamera og bilder

Når du gjør drømmen din mer personlig øker sannsynligheten for å oppfylle den. Derfor spør vi deg om å legge inn et bilde av drømmen din. Det kan enten være et bilde som du selv har tatt, eller et bilde som noen andre har tatt (og som du har lov til å bruke). For at du skal kunne laste opp et bilde som befinner seg i ditt album eller ta et bilde med mobilkameraet ditt, spør appen å om å få tilgang til kameraet og bildene dine. Vi bruker aldri andre bilder enn de du gir oss tillatelse til.

Push-varslinger

I appen finnes det en coach som hjelper deg med å oppnå drømmene dine. For eksempel ved å gi deg utfordringer, fortelle deg hvordan sparingen din går eller hjelpe deg med å ta de riktige sparevalgene. For at appens coach skal fungere optimalt, og for at du skal få riktig informasjon fra coachen, anbefaler vi deg å tillate at appen sender deg push-varslinger.

Kontaktliste

En morsom måte å spare på, er å spare sammen til et felles mål. Derfor kan du invitere vennene dine til drømmen din. For at du skal kunne invitere vennene dine til en delt drøm, spør appen om å få tilgang til kontaktene dine. Vi bruker aldri tilgangen til noe annet enn gjøre det mulig for deg å invitere inn de kontaktene du ønsker.

Stedstjenester

En type utfordringer vi har kalles Triggere, og bygger på såkalt IFFT (If This Then That), og som for alle andre utfordringer må du såklart akseptere de i appen før noe som helst skjer. Triggere er en hendelsesstyrt sparefunksjon der en spesifikk hendelse trigger sparing. En type triggere bygger på at appen vet hvor du befinner deg. Hvis du ønsker å benytte deg av den tjenesten, må du gi appen tilgang til stedstjenester på din enhet. Vi bruker denne informasjonen kun til å gjøre din opplevelse av Dreams så bra og morsom som mulig. Ingen andre brukere får tilgang til dataene i din stedstjeneste, og de kan aldri se hvor du befinner deg.

Tilbud

Dreams samarbeider iblant med utvalgte bedrifter og organisasjoner som tilbyr varer og tjenester som vi tror brukerne våre vil like. For å gjøre din opplevelse av Dreams så bra som mulig, gir vi deg et utvalg av disse tilbudene til deg i appen. Hvilke tilbud du mottar er avhengig av informasjonen du angir i appen, eksempelvis hva du drømmer om.

Dreams gir aldri ut spesifikke data om deg eller din sparing til noen andre, uten at du har samtykket til det. Det er først når du velger å akseptere et tilbud at den som står bak tilbudet kan se at det er du som er deg. Du kan når som helst slå av muligheten for å ta imot tilbud inni appen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din. Dette en teknisk løsning for å gjøre det enklere å bruke nettsidene du besøker.
På vår hjemmeside benyttes også såkalte tredjeparts cookies. Dette er informasjonskapsler satt av eksterne parter som vi benytter, for eksempel for å måle besøkstall på nettstedet vårt og analysere trafikken.

Hvorfor bruker vi cookies?

Cookies (informasjonskapsler) gjør at webserveren vår kjenner deg igjen og automatisk henter frem de opplysningene du har registrert tidligere, så du slipper å gjøre det igjen. Dette er tidsbesparende for deg og gir bedre funksjonalitet.

Bruk av cookies gjør det også lettere for oss å lære mer om våre besøkendes behov. De gir oss statistikk som vi kan måle og bruke til å forbedre våre tjenester og våre nettsider.

Om du vil unngå cookies

Du kan selv velge om du vil tillate cookies på dine data eller ikke. Om du ikke ønsker dette, kan du gjøre en innstilling på din enhet som gjør at nettleseren din automatisk takker nei til cookies, eller du kan velge å bli informert hver gang et nettsted ønsker å lagre en cookie. Du kan også slette cookies manuelt fra din harddisk når som helst. Hvordan dette gjøres, kan du lese mer om på hjelpesidene til nettleseren din.

Benytter du nettsidene våre uten å skru av funksjonen for informasjonskapsler i nettleseren din, aksepterer du Dreams’ bruk av informasjonskapsler.

Sletting av personopplysninger

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler, og ikke utover lovens rammer.

Du kan når som helst be oss om å slette dine personopplysninger, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til, eller det er lovpålagt å oppbevare opplysningene en bestemt tid.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom opplysningene er uriktige, ufullstendige eller vi ikke har adgang til å behandle dem, kan du be Dreams rette eller slette opplysningene. Se kontaktopplysninger i Dreams brukervilkår.

Kontakt oss

Dreams’ personvernombud skal blant annet være en hjelp for deg som kunde. Har du spørsmål om hvordan vi behandler dine personopplysninger, kan du kontakte Dreams personvernombud på privacy@getdreams.com