eee

Dreams Skuldkontroll: Så funkar det

Ett modernt sätt att refinansiera, där du betalar ner extra på lånet med hjälp av våra kända sparhack. Dreams Skuldkontroll är en produkt i samarbete med vår partnerbank, Ålandsbanken, och är för dig som vill bli av med kreditskulder och konsumtionslån lite snabbare. Och billigare.

Refinansiering som hjälper dig bli skuldfri snabbare

Dreams tillsammans med Ålandsbanken strävar efter att hjälpa människor att samla sina lån, samtidigt som vi gör vägen mot skuldfrihet så enkel och motiverande som möjligt.

Därför har vår partnerbank Ålandsbanken, valt att inte erbjuda ytterligare eller nya lån vid refinansiering. Om Ålandsbanken inte kan erbjuda dig bättre villkor än vad du har idag kommer de inte att erbjuda ett samlingslån via appen.

Betala av skulder snabbare med Dreamsappen

När du refinansierar med Dreams Skuldkontroll får du även Dreamsappen på köpet och kan välja att använda sparhack för att betala in extra på din skuld. Våra många olika sparhack i appen gör det enkelt att manuellt eller automatiskt sätta av pengar till din skuld (nästan utan att du märker det!) så att den minskar snabbare.

Om du vill spara pengar genom att bli skuldfri snabbare, innebär det att du måste betala mer per månad än vad du har gjort hittills. Månadsbeloppet som Dreams Skuldkontroll föreslår i avbetalningsplanen är beräknat för att du ska bli skuldfri tidigare och genom det spara pengar på både ränta och andra avgifter som du slipper betala. Lyckas du betala ned lånet ÄNNU snabbare än din avbetalningsplan, sparar du såklart ännu mer. 

Ansökan om samlingslån sker direkt inne i Dreamsappen.

Hur funkar det i appen?

Avbetalningarna på skulden varje månad sker enligt din individuella avbetalningsplan och görs direkt till Ålandsbanken via autogiro från samma bankkonto som du har kopplat till Dreams. 

Att aktivera en eller flera av Dreams sparhack för att betala in extra på skulden är helt valfritt. Pengarna du sparar till att betala ner din skuld med Dreams sätts in på ett sparkonto hos Ålandsbanken.. Det är dessa pengar som du kommer att se som ”extrabetalningar” i appen. Du är alltid fri att ta ut pengarna fram till slutet av månaden, innan pengarna förs över från sparkontot och låses som en tilläggsbetalning på din skuld.

Dreams sparkunder sparar i snitt 1470 kronor mer varje månad än innan de skaffade appen, tack vare vår unika metod med sparhack. Och de som refinansierat via Dreams Skuldkontroll blir i genomsnitt skuldfria 2 år tidigare än deras gamla avbetalningsplan. 

Vem kan ansöka om refinansiering?

Du kan ansöka om du vill överföra ett eller flera lån till oss. Med Dreams Skuldkontroll kan du refinansiera kreditkortsskulder, krediter och konsumtionslån*.

 

 

*Vid 100 000 kr kreditbelopp och med en rörlig ränta om om 6,95%, 5 års löptid (återbetalningstid), uppläggningsavgift på 0 kr, aviavgift på 0 kr och administrativ avgift om 0 kr är den effektiva räntan 7,18%. Månadsbeloppet att betala i exemplet är 2 246 kr. 60 rater. Det totala beloppet att betala blir då 117 665 kr. Exemplet förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Räntan är rörlig och kan variera under lånets löptid. För närvarande erbjuder vi individuella räntor i spannet 6,91% till 21,58%, vilket motsvarar en effektiv ränta mellan 7,18% och 21,88%.